Modern Tıp ile Alternatif Tıp arasındaki temel farklılık


 
    Tıp modern ve alternatif olarak ikiye ayrılabilir mi? Düşünün bir çay hazırlıyorsunuz, 5 dk da demlediğiniz basit bir içecek sizin rahatsızlığınızı geçiriyor, ve adına da alternatif tıp diyorsunuz.Yani neredeyse hiç yan etkisi olmayan, çok ucuz, hızlı, erişebilir olduğu için modern tıp tarafından dışlandınız, birileri size koca karı ilacı falan dedi, ötekileştirildiniz, alt katmanda insan kabul edildiniz. Evet durum böyle, İstanbul'da bir bardak çay hazırladığımda bunları duymuştum. Başka şeylerde duydum ama neyse bunlara pek girmeyelim.

    

    Sizi bir şey tedavi ediyorsa bu alternatif veya modern olarak ayrıştırılamaz. Tedavi tedavidir. Modern tıp diye adlandırılan mevzu ise tamamen bir reklam çalışmasıdır. Siz milyar dolarlık ilaç şirketlerini zengin etmiyorsanız, elinizdeki tedavi şekli onlar için hiçbir anlam ifade etmez. Özellikle Türkiye gibi ilaçların tek adet değil de, kutu kutu satıldığı ülkeler bu ilaç şirketleri için vazgeçilmez bir fırsattır. Neredeyse satın alınan ilaçların %75ini çöpe atıyoruz. Sıradan bir iki bitkiyle tedavi olabileceğimizi düşünürsek de belki de paramızın %99 ını çöpe atıyoruz.  Hem ülke de doların yükselmesine sebep oluyor,  hem sağlığımızı kaybediyoruz, hemde fakirleşiyoruz. 


    Modern Tıp da temel felsefe insanın tedavi edilmesi değildir. İlaçlardaki sürü gibi yan etkinin de kaynağı budur aslında. Modern tıp insanlarda hastalığı gösteren semptomların görülmemesi üzerine odaklanır. Alternatif tıp diye  adlandırılan "Gerçek Tıp" ise hastalığın kaynağının bulunması üzerine odaklıdır. İslam da ki tıp anlayışı ise temel matematik gibidir. Giren yabancı maddeleri, zararlı maddeleri bir şekilde vücuttan atmayı başarabilirseniz, ve mümkün mertebe zararlı/yabancı maddeyi tüketmezseniz. Bunları vucüdün işleyeceği şekilde/ işleyeceği saatte tüketirseniz, hasta olmazsınız mantığına dayalıdır. Modern tıp gerçek tıbbı ucuz olduğu için, ulaşılabilir olduğu için karalama peşindedir.


    Artık gönül rahatlığı ile sahte diye nitelendirebileceğimiz pandemi döneminde, binlerce insan yanlış tedaviden öldü. Ölenlere otopsi bile yapılmadı, ölüm sebepleri gizlendi. ( Diyelim ki bir insan, intihar etse, örneğin 10. kattan atlasa, ölüme neyin sebep olunduğu net olarak bilinse dahi otopsi yapılır. Bir hasta mesela gripten öldü diyelim, otopsi yapılır ve şuna benzer bir açıklamaya yer verilir ;  "gribe bağlı akciğer yetmezliğinden öldü" . Ama covid döneminde ne hikmetse hastalara hiç otopsi yapılıp ölüm sebepleri ortaya çıkarılmadı. Oysaki bir virüsün saldırma tipinin ve insan vucüdünda bıraktığı tahribatın tespiti için yapılabilecek en akıllıca şey otopsiydi) Binlerce doktor insanları aşıya ve teste zorladı. Bu gün geldiğimiz noktada ise çok enteresandır ki test ve aşı olmayanlarda ölüm vakaları çok daha az. Gerisini yorum olarak sizlere bırakıyorum.


    Örnek verelim japonyada (şuan uygulanıyor mu bilmiyorum) bir doktor hastane sisteminden bahsedeyim. Doktorlara ne kadar az hasta olursa o kadar çok maaş ödeniyordu. Çünkü doktorların amacı insanları tedavi etmek değil, hiç hastalanmamasını sağlamak olarak belirlenmişti. Bu sebeple doktorlar insan sağlığını korumak için aktif şekilde çalışıyordu. Bizde yeterki hasta olsun, ameliyat edelim, basit bir baş ağrısına 5 paket ilaç yazalım vs.


    Ayrıca semptomları kapatıp hastalık belirtilerini gizleyen modern tıp, kişinin kısa bir süre sonra daha ağır bir şekilde hasta olmasını planlıyor. Sizi saatli bombaya çeviriyor. Kanser gibi hastalıkları, basit oksijen taşıyıcı tekniklerle tedavi edebilecekken sanki tedavisi yokmuş gibi gösterip milyarlarca dolar parayı kolayca cebinizden çalabiliyor. 


    Her insan kendi araştırmasını yapıp sorgulamalı. Modernciler gibi dogmatik değil, gerçek tıpçılar gibi araştırmacı olmalı. Kimyasallardan uzak durun, sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder