2-3 milyon memur ataması mı yapılması lazım?


    Üniversiteye başlarken 18 yaşlarında birşeysiniz. Hiç aklınıza gelmedi mi bu kadar tercih yapan insan nereye atanacak diye. Üniversite okudunuz diye kimse size iş vermek zorunda değil. Herkes memur olmak zorunda da değil. Bu anlayış sadece bizim ülkemizde var. Diğer ülkelerde insanlar çok çalışır hem para kazanır hem üniversite okuyacak seviyesi olursa üniversite okur. Okuduktan sonra da hayata tutunacak başarıyı göstermesi gerekir. Devlet niye memur atamıyor demez. Çalışır çabalar üretir. Kendinizi ne zannediyorsunuz da hiçbir şeyi üretmeyim devlet bana para versin diye beklentiye giriyorsunuz. 


    Çalışmanın bir zorunluluk olduğunu öncelikle anlamanız gerek. Bu kadar insanın bu kadar sızlanması mantıksız. Bu ülkenin döviz getirecek insanlara ihtiyacı var, memura değil. Memur maaşı diğer insanların vergisiyle ödeniyor, kimse çalışmazsa, döviz getirmezse bu vergiyi kim ödeyecek. Bu biraz kısa bir yazı oldu ama gördüğüm sızlanmalar yakınmaları ne kadar gereksiz bulduğumu açıklamak için yazdım. Bizim çalışkan, katma değer üreten, aktif insanlara ihtiyacımız var, tembellere değil. 

    Birşeyler ihraç edip döviz girdirmek için illa ki yüksek miktarlarda yatırımlar yapmaya gerek yok, amazon gibi sitelerden ürün stoklamadan satış yapabilirsiniz. Uygulama marketlerden oyun pazarlayabilirsiniz, stok sitelerinden fotoğraf video vektör satışa koyabilirsiniz, bunların hepsi ülkenin refah düzeyini artırır. Hindistan şuan böyle yapıyor, ve bu sayede geçimlerini çok rahat karşılayabilir hale geldiler. Ama hepsi değil, kafası çalışıp birşeyleri ihraç edenlerde. 
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder