Hangi marka model drone almalıyım? Güncel Drone Tavsiyesi


    Drone satın alacaksanız doğru yerdesiniz, aldıysanız şu konuya zıplayabilirsiniz. Şuan piyasaya ağır üstünlük sağlayan marka dji, diğerleri maalesef çok etkili değiller. Gopro girişimde bulundu başarısızlıkla sonuçlandı, bir kaç firma daha piyasada pastadan dilim kapmaya çalışıyor ama henüz ciddi bir başarı gösterilemedi. Rekabetin artması kalitenin yükselmesi açısından önemli ama biz şimdilik dji ürünlerine bakacağız.

    Eğer çok ileri seviye bir kullanım amacınız varsa (film çekimi, ilaçlama vs) Inspire ve Matrice modellerini araştırmalısınız.Normal bir kullanıcı için alabilecekleri modelleri inceleyelim.

    Aşağıdaki tüm modellerde önde ve altta sensör var, güvenli iniş ve bağlantı koptuğunda güvenli eve dönüş yapabiliyorlar. Uydu destekli uçuş sayesinde ufak tefek rüzgarlardan kesinlikle etkilenmez. Hepsinde canlı HD görüntü kumandaya bağlı telefon üzerinden izlenebiliyor. Hepsinde manuel çekim modlarına erişim bulunuyor. Hepsi yazılımla sınırlandırılmış maksimum 500m yüksekliğe çıkabiliyor ( yasal sınır 120m ). Hepsinde 3 eksenli görüntü sabitleme sistemi var, bu sayede çekeceğiniz videolar oldukça stabil ve sinematik olacaktır. Hepsinde otonom uçuşlar mevcut, takip, bir nesne etrafında dönüş gibi. Yani aslında bu listede olan her drone ile kaliteli işler çıkarırsınız, bu listedeki cihazlar oyuncak dronelar ile kıyaslanamaz. Bütçe ve ihtiyaçlarınıza göre rahatlıkla birini tercih edebilirsiniz.


Mavic Mini fly more combo

1-Dji Mavic Mini (Yedek batarya çanta gibi tüm ekipmanlarıyla 3850TL)
2.7k video 
12mp fotoğraf
4km menzil
30dk max uçuş süresi
249g
katlanabilir
720p canlı görüntü
1/23" Sensör 
Elektronik Perde



Mavic air 2 fly more combo
2-Dji Mavic Air 2 (Yedek batarya çanta gibi tüm ekipmanlarıyla 9000TL)
4k video (8k hyperlapse)
48mp fotoğraf
10km menzil
34dk max uçuş süresi
570g
katlanabilir
1080p canlı görüntü
1/2" Sensör
Elektronik Perde


Mavic 2 pro combo fly more combo
3-Dji Mavic 2 Pro  (Pro modeli yedek batarya çanta gibi tüm ekipmanlarıyla 14.200TL)
4k video
20mp fotoğraf
8km menzil
31dk max uçuş süresi
907g
katlanabilir
1080p canlı görüntü
1"Sensör
Elektronik Perde


Phantom 4 pro
4-Dji Phantom 4 Pro (Pro modeli yedek ekipmanlar hariç 12.600TL)
4k video
20mp fotoğraf
6km menzil
30dk max uçuş süresi
1375g
katlanamaz
1080p canlı görüntü
1"Sensör
Mekanik Perde



    Burada öncelikli olarak tavsiye edebileceğim model mavic air 2, en keyifli cihaz olarak onu görüyorum. Klip çekimi falan birazcık profesyonellik karıştırıyorsanız işinize phantom 4 pro olabilir, tabi oldukça ağır ve katlanamaz bir cihaz olduğunu unutmamak lazım. Hem kaliteli çekim olsun hem katlansın istiyorsanız Mavic 2 Pro. Zoomlu bir makinaya ihtiyacım var, çok kaliteyle ihtiyacım olmaz, özel amaçlı kullanacağım diyorsanız Mavic 2 Zoom alabilirsiniz ( Bunu listeye almadım, emniyet kurumları polisler vs tercih edebilir normal kullanıcı için çok da gerekli bir cihaz olduğunu düşünmüyorum) Benim bütçem sınırlı ama kaliteli çekime ulaşmam lazım diyorsanız da Mavic Mini alacaksınız. Son bir uyarı; en son piyasaya sürülen cihaz da daha fazla yazılımsal özellik bulunabiliyor, bu durumda da Mavic Air 2 göz dolduran bir cihazdır. Kafa karıştırmamak adına oldukça yüzeysel inceledim, sadece önemli farklarını yazdım. Detaylı özelliklerine ulaşmak için her modele link bıraktım, oradan bakabilirsiniz.

    Benim kullandığım drone modeli Mavic Pro, eski bir cihaz, artık sıfır olarak satın alınması mantıklı değil, ama çekimlerini merak ediyorsanız yukarıdan izleyebilirsiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder