Dünyadaki minik cennet; Küba


    Bazı insanlar nedense Küba'yı yere göğe sığdıramıyor. Ne bileyim kübada işçi de doktor da aynı lüks lokantdan yemek yiyebiliyormuş. Mükemel tedavi yöntemlerinden herkes ücretsiz faydalanabiliyormuş. Sabunu şampuanı devlet dağıtıyormuş, halk büyük bir mutluluk içinde yaşıyormuş.  Bazı basın kübayı bu şekilde cennet gibi tanıtıyor. Eee o zaman kübaya gidin? Orada yaşayın? Mesela kapitalizmin kölesi denilen abd ye herkes gitmek için can atıyor,  oradan vatandaşlık almak için sıraya girenler var. Sizde Küba'ya gitmeye çalışın? Olmaz mı? Olmaz tabiki. Küba da gerçekler çok daha farklı.


    Mesela küba da bir milli  spor takımı bir milli maç için gittiği ülkeye sığınma talebinde bulundu. Dört tarafı denizlerle çevrili iken hiç balıkçı teknesi yoktur, yerel halk kaçmasın diye. Çoğu araba 1960-70 lerden kalmadır. Çünkü halkın alım gücü o kadar düştü ki bırakın arabayı, akıllı telefon sahbi bile olamıyor. Ama yersen sana kanserin tedavisi küba da diye yuttururlar. Kübada en iyi para kazanma yönetmi de fuhuşdur. Başka da yapılabilecek pek bir şey yok maalesef. O zaman kübaya yolu bile düşmeyen bu insanlar neden kübayı övmekle meşgul? Bunu da siz düşünürsünüz. 

    Kapitalist sistem olmasaydı bir ruju 3-10 dolara alamazdınız, kapitalist sistem sayesinde bir telefonu 300-500 dolara alabiliyorsunuz. Amacım kapitalist sistemi savunmak değil ancak kapitalizmin getirdiği her türlü fayda dan sonuna kadar yararlanıp yaşasın küba yaşasın komünizm demek de biraz ironiktir. Eşitlik içinde yaşayacağız diyenlerin samimiyetine inanmak imkansız. Bunların komünizmi, komünist bir ülkeye gidene kadardır :))) Herşeyi devlet yapamaz, herşeyi devlet yönetemez, bireysel olarak başarılı  olmak zorundasın. Bireysel olarak başarılı olacaksın ki ülke de başarılı olsun.  Herşeyi devlet yapsın bende yatayım, hiç çalışmayım ama hertürlü şeye sahip olayım fikri ezikler içindir, ve öyle de bir dünya yoktur. Çok merak ediyorsanız gidin deneyin Küba'yı :)))

1 yorum: