Aptalların Dünyası


    Eskilerden beri çeşitli kurumlar, devletler veya lobiler insanlara, kitlelere yön vermeye çalışmışlardır. Yönlendirmeler ile hem kitleler kontrol altındadır hemde ticari faaliyetler istenilen şekilde tutulmaya çalışılmıştır. Tabiki eskiden bu tür faaliyetler oldukça zordu. Basın olarak pek birşey yoktu sonra gazeteler kitaplar çıktı birde dedikodu vardı. 
Düşünmeyen İnsan

    Günümüze geldiğimizde ise bu durum çok ciddi seviyelerde yol kat etti. Basın çeşit çeşit kollara ayrıldı ve hızlı bir şekilde güncellendi hala da güncelleniyor. Bunların etkisiyle lobi faaliyetleri yeni bir boyuta ulaştı.İnsanları yönetmek için sadece dizi film çekmek bile yeterli oluyordu artık. Eskiden brezilya pembe dizileri vardı, insanlarımız yıllarca izledi bu dizileri. Entrikalarla dolu ahlaksızlığı diz boyu empoze edildi herkese.Şuan geldiğimiz nokta ise ortada. Aldatma gibi şeyler artık çok normal sayılıyor, ensest ilişkiler tavan yapıyor. Bunlar bilinmiyor bile, kimse farkında değil. 
Düşünen Beyin

    ABD'de bütün filmlerin içine bilinç altı mesajlar eklenir. Bu sayede halkın kontrolü rahatça birileri tarafından elde tutulur. Mesela Obama seçilene kadar ABD de 20-30 yıl boyunca filmlerde başkanlar , komutanlar, tüm üst düzey yöneticiler siyahi insanlardan seçilirdi. O zamana kadar siyahi başkan fikri bile ortada yokken tüm filmler bu şekildeydi (Bu söylediklerim "Mulholland Dr." filminde de işlenmiştir, siyahi meselesi değil de, filmlerde konu ve oyuncu nasıl ne şekilde baskılanıp yönetiliyor, güzelce açıklanmıştır). Ve bu sayede ABD ilk siyahi başkanını seçti. Yürütülen yoğun algı operasyonu başarıyla tamamlandı. Bunlar çok göz önünde olan tespitler, çok rahat yapılabilen durum analizi aslında. Asıl sorulması gereken soru bu lobiler şuan ne yapıyor? Güncel amaçları nedir? kimler kimlerle çalışıyor? 

    Mesela tiktok uygulaması çıktıktan sonra insanlar daha açık giyinmeye başladı, Ahlaksızlık biraz daha sıradanlaştı. Gençlerin yönetimi tamamen onların eline geçti, onlar ne yaparlarsa bizimkilerde o yolda ilerliyorlar. Boş zihinlere virüslü yazılım kurduruyoruz. İnsanların bireysel fikir üretme kabiliyeti kalmadı. Adeta uzaktan kumanda ile kontrol ediliyor. Düşünmesi istenmeyen, kitlesel aptallıklar yapan bu mankurtlaştırılmış insanlar ciddi manada geleceği tehtid ediyor. Mankurt kelimesinin anlamını bilmeyenler olabilir, biraz açalım. Çinde işkence yapılacak insanların kafası traş edilir, deve işkembesi bağlanır, saçlar uzamaya çalıştığında uzayamaz, işkembeden geri döner ve kafatasının içine  doğru uzar. İnsanlar o acıdan dolayı düşünme yetilerini kaybederler, ne istenirse yapabilen robotlar gibi davranmaya başlar, istenilenleri yaparlar kısa süre sonra da ölürler. Şimdi de öyle değil mi? Artık insanlar düşünemiyor, robot gibi istenileni gerçekleştiriyor, ve aptal gibi ölüyorlar. 

    O zamandan bu zamana değişen pek birşey  yok, tek bir fark var; Günümüzde insanlar düşündüklerini, fikir üretebildiklerini zannediyor. Çok sevdiğim bir filmde bir replik vardı; "Şeytanın asıl hilesi, kendisinin asla var olmadığına inandırmaktır"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder