Erzurum'un 3G'si


Erzurum'un 3G'si

Bugün Erzurum'un 3G'sinden bahsedeceğim. Ama bu 3G bildiğimiz, operatörlerde kullanılan 3G değil. Güzel ülkemizde her yöreye ait anlamı güzel kelimeler vardır. Erzurum'un da 3G'si var. Aslında bu kelimeler bulunduğu yörenin tatları gibidirler. Aynı meşhur yemekleri gibi. O kelime akla gelince hemen ilginç ve bir o kadar güzel kelimelerin kullanıldığı yer gelir insanın aklına. Peki Erzurum'un 3G'si ne? Hadi beraber bakalım :)

Erzurum da yaşadığım vakitlerde daha doğrusu ilk senelerde arkadaş ortamlarımda bir kelime duydum 3G. Tabi hemen aklıma operatörlerde kullanılan 3G geldi. Ama bilmediğim bir şey vardı o kelime bu kelime değildi. Anlamını öğrendiğimde gülmeye başladım. Çünkü çok ilginçti. İşte yukarıda da yazdığım gibi bu yörenin tadı olmuştu artık o. Artık 3G denilince bir gülümseme tutuyor beni :)






Daha fazla merakta bırakmadan 3G ne anlama geliyor söyleyeyim. Kar, kış ve kıyamet kelimelerinin başındaki harflerin birleşimi. Aklınızda şöyle bir soru işareti oluşmuş olabilir, ama başındaki harf K nasıl oluyor? Erzurum yöresinin ağzına göre bu kelimeler Gar, Gış, Gıyamet olarak söyleniyor. Erzuruma yolunuz düşerse yoldan geçen birine sorabilirsiniz güzel bir anı olarak kalır sizde. Yaklaşık 4 senelik geçmişimden sonra bana da sorarsanız 3G ne diye bende size Gar, Gış, Gıyamet diyebilirim :) 






Bir diğer konu ise operatörlerde kullanılan 3G'ye geçecek olursak, Erzurum'da çok iyi çekmiyor. Gelecek olursanız bu bilgi aklınızda olsun :)

Bu yazımda teknoloji ile alakalı bir konudan bahsetmedim. Ama teknoloji ve e ticaret ile alakalı merak ettiğiniz her şeye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yazımın sonuna gelmiş bulunmaktayım. Sağlıcakla Kalın.

Muhammed KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder