Yıldızlarda Kayar Durmaz Yerinde


    Tarih boyunca batan bir çok şirket, yıkılan birçok devlet teknolojiye ayak uyduramadığı için acı sonla karşılaştılar. Kimisi barutlu silahları alışamadı, kimisi kağıt parayı algılayamadı, kimisi bilgisayara gereksiz dedi. Bu sayede hep bir çöküş içerisinde oldular. Aslında öğrenmeleri gereken şeyler çok basitti. Zaten her 10 yılda bir elin parmağını geçmeyecek buluş meydana geliyordu. Bunlara ayak uydurup ona göre hareket etmeleri lazımdı. 
furkan yılmaz


    Şuan 2020 yılındayız, sizce şimdi ne yapacağız? Her gün yeni bir buluş var. Her gün yazılımlar daha da gelişiyor, her yerde yapılan bir araştırmanın sonucu perakende olarak bizlere bir şekilde ulaşıyor. Yönelimler, tercihler değişiyor. Ben Netflix'i ilk kullanmaya başladığımda Türkiye'de adını bilen yoktu, şuan resmen TV ve sinema sektörünü tehdit edebilecek yapıya geldiler. Hatta TV sektörünü yavaş yavaş bitiriyorlar. Youtube yaklaşık 15 yıl önce kuruldu bu gün çok önemli ve global kütüphane haline geldi. Hemde anlık güncelleniyor, ihtiyacınız olan her bilgi yüklenmeye duraklamaksızın devam ediyor. 

    Evet arkadaşlar artık 2020'de öğrenmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Daha güncel olmak hayatta kalmanın tek yolu. Bireysel olarak başarılı olmanın , yenilikleri takip edip, sürekli güncellenen yol haritaları çıkarmanın vakti geldi. Battle royale oyunlarına döndü, olduğu yerde kalan ölmeye mahkumdur.

    Furkan YILMAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder