Masaüstü Bilgisayar mı Almalıyız Yoksa Dizüstü Tost Makinası mı?


     İnsanlar bilinçsizce masaüstü veya dizüstü bilgisayar alabiliyorlar, sırf bir arkadaşı istedi diye,  bir bilgisayarcı istedi diye direk masaüstü veya dizüstü bilgisayara yönelim olabiliyor. Bilgisayar almadan önce , aslında her türlü eşyayı almadan önce ithiyaçlarınızı belirlemelisiniz, ve bu ihtiyaçlarınıza göre yönelim gerçekleştirmelisiniz. Şimdi bilgisayar konusunu birazcık açalım.
    
       Masaüstü Bilgisayarın Avantajları;
      Masaüstü bilgisayarlar getirdiği performans özelliklerine göre her zaman için daha uyguna mal edilir. Parçaları kolay değiştirilir, ilerleyen yıllarda ihtiyaçlarınıza göre,  gelişen teknolojiye göre yükseltme ve güncelleme imkanı sağlar. Yeni teknoloji parçaları desteklemese bile, aynı yıl alamadığınız güçlü donanımların fiyatı düşer, rahatlıkla alıp bilgisayarınızda performans artışı almanızı sağlar. 


    Dizüstü bilgisayarda büyük değişiklik yapamazsınız, masaüstü bilgisayarlarda büyük değişiklik yapmaya çalıştığınızda (mesela yeni bir chipsete sahip işlemci almanız gerektiğinde) anakart değişir belki ama, kasa, güç kaynağı, ekran kartı gibi parçalar sabit kalarak bu büyük değişikliğin altından kalkmış olursunuz. 
       Bilgisayarlar için soğutma sistemleri hem ömür, hem de performans açısından önemlidir, masaüstü bilgisayarlarda gelişmiş soğutmalar kullanabildiğiniz için, serin çalışır. Basit bir soğutma bile sağlasanız, kasaların geniş olmasından dolayı rahat soğur. Bu da genel olarak masaüstü bilgisayarların uzun ömürlü olmasını sağlar.
        Giriş çıkış arabirim sayıları oldukça yüksektir, pci-e girişleri ile birlikte bir çok farklı tür donanımı kullanmaya açıktır. Çok kaliteli ses kartları ekleyebilirsiniz, veya tv izlemek için tv kartı alabilirsiniz. 
         Dizüstü Bilgisayarın Avantajları;
         

        Dizüstü bilgisayarlar kolay taşınabilir, elektrikler olmadan da kullanabilirsiniz.Hafiftir fazla yer kaplamaz, dokunmatik veya kalemli olanları olduğu zaman ekstra kullanım kolaylığı sağlar. Az enerji tüketir. (Genel olarak ) Sessizdirler.
          Öğretmenler için dizüstü bilgisayar tavsiyeleri arıyorsanız buradan ulaşabilirsiniz.
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder