Erzurum Nasıl bir Şehir?


    Erzurum yazları soğuk, ilkbaharı ve sonbaharı çok soğuk, kışları dondurucu soğuk olan, eskiden surlarla çevrili olup, 18. yy den sonra surları sökülüp tabyalarla çevrili bir il haline getirilmiş, bolca karlı buzlu harika bir şehirdir. 

    Bir çok tarih kitaplarında geçen, tarihini şehrin her yerinde hissedebileceğiniz geçmişi vardır. Yiyeyecek içecek açısından batı ve diğer doğu illeri kadar zengin olmasa da değişik sosyal imkanlara sahiptir. Kışın karla buzla bolca aktivite geçirebilirsiniz. Avrupa'nın en uzun doğal kayak pisti, tabiki Erzurum'da. Sadece palandöken değil, konaklı kayak merkezi de oldukça güzeldir.  Ve kayak merkezleri havalimanına sadece yarım saat uzaklıkta bulunmaktadır. Bu da Erzurum'u kayak sporları için bulunmaz bir nimet yapıyor. Aynı zamanda buz tırmanma yapabileceğiniz hem doğal hem yapay bir çok pisti de var. 
    Öğrenciler açısından değerlendirecek olursak, ev kiraları birazcık tuzlu, yemek çeşitleri az diyebiliriz. 100.000 civarında öğrencisi ile arkadaş bulmakta zorluk çekmezsiniz. 

    Bu yazı esnek bir yazı olacak, zaman zaman girip güncelleyeceğim, eğer erzurum hakkında daha çok bilgi sahibi olmak istiyorsanız (görsel olarak) trerzurum.blogspot.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder