Youtube ile nasıl para kazanırım ?


 Dolar yükselince dolar ile para kazanma mevzuları da biraz önem kazanınca bu soru tekrar gündeme geldi. Herkes pasif gelir kazanmak ister ancak pasif gelir sanıldığı kadar kolay değil.Youtube ile para kazanma konusunda on binlerce kaynak bulabilirsiniz. Bunların hepsini unutun, sizi direk sonuca götürecek tüyoları sıralayacağım. Kısa ve öz.


1-İçeriklerinizi ingilizce olarak hazırlayın, mümkünse ingilizce türkçe ve başka dillerde altyazı girin. İngilizceniz yoksa mutlaka ingilizce altyazılı olmalı,  Çeviri programları işinizi görür. ABD izlenmesi ile TR izlenmesi arasında 50-100 katlık bir gelir farkı oluşuyor. TR için içerik çalışmak size para kazandırmaz, şu bir kaç meşhur youtuber değilseniz tabiki.


2-İçerikleriniz bilgi versin, hazırladığınız içerik bir işe  yaramıyorsa sürekliliği olmaz. Birisine fayda versin.


3-İçerik güncel olsun, güncel trendleri ve anahtar kelimeleri takip edin.


4-Güncel içerikleri anında girebilirseniz, o an dünya çapında çıkan piyasa sürülen bir ürünü bir haberi anında içerik yaparsanız sıcağı sıcağına izlenme alırsınız. Hazırlıklı olmanız gerekir. Mesela Twinmotion diye bir programın yeni sürümü çıkmıştı aynı gece indirip kısa bir video hazırladım yaklaşık  (5000 izlenme) 10 dolarlık bir getirisi oldu. Orada stratejik hata yaptım hızlı olmaya çalışırken içeriği kalitesiz hazırladım, Kaliteli olsaydı çok daha fazla bir izlenme alırdı.


5-İlgi çekici küçük resim kullanın


6-Açıklamalar doyurucu olsun, insanlar açıklamaları okumakla vakit geçirsin


7-İzleyici ile etkileşime girecek şekilde kurnazlıklar yapın, bazı bilgieri kasıtlı olarak gizleyip sormasını bekleyebilirsiniz, insanları şüpheye uyandıracak şeyler söyleyebilirsiniz.


8-Grafik kullanın, anlattığınız konularla ilgili bir sonuç grafiği kullanabilirsiniz. Verilerinizi yazılı ve kıyaslanabilir olarak destekleyin.


9-Başka videoya gönderme yapın, öyle bir tasarlayın ki videolarınızı, onu izleyen bir videonuzu daha izlemek zorunda kalsın.


10-Net olun, gereksiz reklam, uzun intro, aklınıza gelebilecek tüm boş detayları kaldırın, sadece amaca hizmet edin.



Bunları yaparsanız güzel izlenmeler yakalayabilirsiniz. Ayrıca çalıntı içerik kullanmayın, çünkü youtube bunların affetmiyor. Telif hakkı olmayan, kendinize ait çalışmalar hazırlayın. Kurgu zamanla gelişir, müzikleri youtube dan telifsiz ncs olarak bulabilirsiniz. 4000 saat izlenme ve 1000 abone sayısını geçtikten sonra da para kazanmak için talepte bulunabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder