Kadir Şeker hapisten çıkacak mı ?


Şimdi bir haber ve bunun hakkında çıkan sosyal medya da ki yazılanlar hakkında görüşlerimi paylaşacağım. Haberlere göre; Konya'da sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32), engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak, öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Kadir Şeker (20), yargılandığı davanın  karar duruşmasında 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak sosyal medya da ortalık karıştı. Herkes Kadir'in serbest bırakılmasını istiyor.



Kadına şiddetin her zaman için karşısındayız, ama kadına şiddetin karşısındayız diye de bir kadınla bir erkek tartıştığında yargısız bir şekilde kalbinden bıçaklanacak, ve bunu bıçaklayanı kahraman ilan edeceğiz öyle mi ? Ne zamandır bu kadar psikopat düşüncelere ulaştık milletçe? Burada ki sıkıntıyı hiç fark etmiyor musunuz? Şahsen görgü tanıkları ve Ayşe Dırla' nın da ifadelerini araştırdım okudum oralara hiç değinmeyeceğim, ancak bir insan bir insanla tartışırsa veya döverse cezası kalbinden bıçaklanarak öldürülmek mi olması gerekiyor ? Bu kadar merhametsiz bir insanı kahraman olarak göre insanlar ise beni daha çok korkutuyor. Hala kıza yardım etti deniyor, cinayeti yardım olarak görebilmek için ne yediniz ne içtiniz ? 

Gaziantep de bir adam suçsuz yere taciz/tecavüz iftirası ile acımasızca dövülmüştü, Adana da bir çocuk  bir kızın attığı iftira yüzünden babası tarafından katledildi, ama bunları hiç kimse konuşmuyor yazmıyor. Bu kin ve nefret yüzünden artık birilerinin hayatı kararıyor arkada yıkık aileler bırakılıyor ama basın bunları yazamayacak kadar korkak ve küreselcilerin ekmeğine yağ sürüyor. 

İnsan öldürmek normal bir şey değildir, bunu normalleştiremezsiniz, bunu normalleştirmeye kalktığınızda oluşacak cinayetlerden sizde sorumlusunuz. İki tartışan insandan birini öldürmek adalet değildir.

Mahkemenin gayet güzel karar verdiğini düşünüyorum, yani bizler cebimizde sustalı bıçak taşıyıp tartışan bir adam gördüğümüzde hemen kalbine saplamıyoruz, ülkede şiddet gören kadınların haklarını savunabilirsiniz, bu konuda gördüğünüz adaletsizlikleri dile getirip düzeltilmesini isteyebilirsiniz ancak vahşice bir cinayeti normalleştirmeye zerre kadar hakkınız yok.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder