Yoğurtlu Kömbe Tarifi (Orjinal)


 Burası öyle bir sayfa değilfakat maalesef lezzetlerin içeriği ile oynamaktan tatları hep birbirine benzemeye başladı ve bu duruma el atmaya karar verdim; 




Kullanılan Malzemeler

1 Tepsi (Hamur) İçin
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı veya tereyağı
*2 kaşık tahin
*1 çay kaşığı rezene
*1 çay kaşığı çörek otu
*Yarım çay kaşığı tuz
*Yeterince un (Kulak memesi kıvamına gelecek kadar-Bunu bir türlü anlamamışımdır)

1 Tepsi Yoğurdu İçin
*2 Çay bardağı şeker
*3 kepçe süzülmüş yoğurt
*1 yemek kaşığı susam

Tarifin Hazırlanışı

Rezene ve çörek otu tat ve kokusunu daha iyi vermesi açısından hafif kavrularak hamur malzemesinin içine konulur, hamur malzemeleri hep birlikte iyice karıştırılıp yoğrulur. Fırın tepsisine yoğurdu alacak şekilde dökülür. Tepsi altına un ve yağ dökülür (kabarırsa hamur yoğurt dökülebilir) . Üstüne yoğurt karışımı dökülerek önceden ısıtılmış 200-250 derecelik fırına sürülür

, kenarları kızardığında genelde pişmiş olur. Fotoğraftaki gibi yoğurduda hafiften kızarmalı.

Bu işin detaylarını da uygularsanız efsanevi yöresel tada ulaşacaksınız.

Püf noktalar; kabartma tozu, vanilya vb şeyler konulmaz. Sıvı yağ azaltılıp tahin artırılabilir. Şeker yerine bal pekmez konulabilir, özellikle hamurdaki şeker için pekmez konulduğunda çok lezzetli oluyor. Aşağıdaki videoda yapım aşamaları mevcut.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder