Yapay Zeka ile FPS artırımı mümkün mü?


 


Evet tabiki mümkün, yapay zekanın bence en sevdiğim özelliği bu! Filmler daha akıcı hale geliyor. Aslında eskiden beri yapabilen birşeydi, SVP diye bir proje vardı, smooth video protect ismi adı altında geliştiriliyordu, bilgisayara yüklediğinizde videoları filmleri 23 fps den 60 fpse yükselterek süper akıcı bir şekilde izleyebiliyordunuz. Şimdi ise size başka bir programın sonuçlarını paylaşacağım. Bizzat kendim hazırladım hemde:)


https://nmkd.itch.io/flowframes

Buradan ücretsiz versiyonuda olan programa ulaşabilirsiniz. Yukarıdaki video da fps yükseltmenin sonuçları çok net bir şekilde görülmektedir.


Programın çalılşma prensibi hakkında birşeyler söylemek gerekirse de;

Flowframes, videoların kare hızını (fps) yapay zeka kullanarak arttırmak için geliştirilmiş bir programdır. Arkasındaki teknoloji, RIFE adı verilen bir çerçeveye dayanmaktadır. RIFE, Recursive Interpolation for Flow Enhancement (Akış Geliştirme için Özyinelemeli Enterpolasyon) anlamına gelir. Bu, video kareleri arasında akış vektörleri tahmin eden ve yeni kareler oluşturan bir yöntemdir12.


Flowframes, RIFE dışında da DAIN, FLAVR ve XVFI gibi diğer yapay zeka modellerini desteklemektedir2. Bu modellerin her biri farklı avantajlara ve dezavantajlara sahiptir. Flowframes, hem NVIDIA hem de AMD ekran kartları ile çalışabilmektedir2.

Flowframes’in bir videoyu fps yükseltmek için ne kadar sürede işlediği, video uzunluğu, çözünürlük, hedef fps ve kullanılan model gibi faktörlere bağlıdır. Bir YouTube videosunda, 23 fps’den 95 fps’ye yükseltilmiş 10 saniyelik bir video örneği gösterilmektedir1. Bu işlem yaklaşık 2 dakika sürmüştür3.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder